Wat anderen vinden van Enneawise

“Jacqueline Jansen en Anneke Kamsteeg zijn meester in het laten floreren van de eigen wijsheid en passie van de mensen voor wie zij zich inzetten. Ik heb het programma met hen doorlopen en heb grote inzichten opgedaan over mijzelf en de mensen om mij heen. Deze twee ‘specialisten in mens zijn’ begeleiden op het hoogste niveau, want zijn steeds weer in staat om in een veilige, open ruimte de essentiële vraagstukken van deelnemers naar boven te halen. Om van daaruit hun ontwikkeling vanuit kracht i.p.v. angst te faciliteren. Enneawise zou verplichte en gesubsidieerde kost voor iedere zichzelf respecterend Nederlander moeten worden.”

Suzanne Leclaire-Noteborn
Suzanne Leclaire-NotebornOndernemer/ adviseur/ bestuurder - Suzanne Zaak

“Ik heb zo’n 30 mensen in mijn team, allemaal andere achtergronden qua opleiding en ervaring. De diversiteit maakt het collectief sterker. Als leidinggevende moet je mensen aanspreken, bijsturen, dingen expliciet benoemen, doorpakken. Dat bleek niet m’n eerste natuur. En dat was wel nodig. Dat had IK nodig. Ik heb deelgenomen aan de reguliere Enneawise training en daarna nog aan de zogenaamde XL. Super waardevol! Ik kan terugkijkend zeggen dat ik mezelf heb (terug)gevonden. Ik kom voor mezelf op. Voor mij is Enneawise beslist de training geweest die het meest heeft bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling.”

Remco Jansen
Remco JansenTeammanager Veiligheid Intelligence en Beleid en werk voor gemeente Tilburg

“Mijn ervaring met Enneawise en de programma’s zijn zeer positief. Ik heb door de jaren heen alle trainingen gevolgd en daarnaast nog een aantal sessies bijgewoond. In een veilige omgeving met vakbekwame, ervaren begeleiding werd ik uitgenodigd te kijken naar mijn dagelijkse patronen, (on)bewuste keuzes en overlevingsstrategieën van zowel werk als prive. Deze en diverse aannames werden ontrafeld en getoetst op de huidige tijd, kloppen deze keuzes nog wel met mijn onderbuikgevoel of moreel kompas? Welke diepgewortelde angsten en pijn houden me tegen om stappen te zetten en hoe zou het zijn als het lukt? Door de verschillende types met basisstrategieën uiteen te zetten, krijg je meer inzicht in waarom je doet wat je doet en hoe je hiervan gebruik kan maken om te groeien. Met name de snelheid van de stappen die ik op mijn kernthema’s kon zetten na het volgen van een weekend was enorm.”

Rick van der Horst
Rick van der HorstHR IT Consultant

Enneawise heeft mij on gelooflijk veel opgeleverd. Ik heb deelgenomen aan zowel een Eigen-wijsheid als een Eigen-wijsheid XXL. Ik kwam binnen met een vraag over grenzen stellen in relaties met mensen die belangrijk voor me zijn (of waren…). Daar was ik niet goed in, terwijl ik dat wel heel goed kan in minder betekenisvolle relaties. In Eigenwijsheid is het vraagstuk gefileerd. En ik ook .

Zowel cognitief als gevoelsmatig leerde ik m’n eigen systeem, reflexen en overtuigingen herkennen. Dat inzicht alleen al leidde ertoe dat ik me anders ging opstellen. In Eigenwijsheid XXL kreeg ik bovendien hele goede handvatten om ermee om te gaan en verdiepte het inzicht.

Ik ben mezelf een stuk leuker gaan vinden dan vóór de trainingen. Ik kan mezelf beter beetpakken als dat nodig is. Mijn gedrag is effectiever. Ik krijg als feedback van vrienden dat ik zachter ben geworden. En ik kan zonder overdrijving zeggen dat ik een gelukkiger mens ben geworden. Ik kan iedereen aanraden tijd en budget te investeren in een training waar je rijker van wordt.

Het vakmanschap, de liefde en de veiligheid die Jacqueline en Anneke je bieden maken bovendien dat het ook mooie en leuke dagen zijn. Het ongemak om zó met jezelf geconfronteerd te worden gaat hand in hand met humor, warmte en plezier en het rijke gevoel van echte connectie.

Winnie Consenheim
Winnie ConsenheimTrainer/adviseur

Ik ben vanuit mijn coachingstraject met Jacqueline Jansen enthousiast gemaakt voor deelname aan Enneawise. Bij het bespreken en uitpluizen van mijn persoonlijke leiderschapsvraagstukken bleek de basis maar al te vaak te liggen in mijn persoonlijkheid, overtuigingen, patronen en mijn eigen stijl en gedrag. Een logische stap was deelname aan Enneawise om me te verdiepen in mijn eigen drijfveren en persoonlijkheid, en tegelijk die van anderen om daar meer bewustzijn over te creëren.

In het programma heb ik allereerst genoten van de diversiteit aan persoonlijkheden en de bijbehorende dilemma’s en kwaliteiten. Door de opzet met de types op de ‘bank’ is er een wereld voor me open gegaan, waarbij ik me af en toe serieus heb afgevraagd of ik naar acteurs zat te kijken. Zo ver stond hun belevingswereld af van de mijne, en hoe leerzaam was dat. Daarnaast heb ik ongelofelijk veel geleerd over mijzelf als persoon en leidinggevende. Inzicht in anderen, en hoe ik me tot die ander verhoudt heeft me weer een stuk verder gebracht in mijn ontwikkeling.

Ik kan het programma aan iedereen aanraden die bereid is echt naar zijn eigen diepere drijfveren op zoek te gaan. Naast verdieping sta je ook echt in contact met de ander, en is er ook erg veel ruimte voor plezier!

Maarten Klapwijk
Maarten KlapwijkDirecteur Zorgcentrales, Incluzio